V – 1I. Find the word with the same or similar meaning. Example: research – ca an experiment b an achievement c an exploration1 humida misty b cool c w

1 Январь 0001 →

V – 1

I. Find the word with the same or similar meaning.

Example: research – c)

a) an experiment b) an achievement c) an exploration

1) humid

a) misty b) cool c) wet

2) icy

a) frosty b) snowy c) nasty

3) spaceship 

a) space travel b) starship c) space flight

4) violent

a) weak b) strong c) terrible

5) storm

a) wind b) hurricane c) rain

II. Choose the word which best completes the sentence. 

Example: I'm sure that one day the scientists will … most of medical problems.

a) take b) solve c) explore

I'm sure that one day the scientists will solve most of medical problems. 

1. By exploring space we may find another … we can live on.

a) distance b) planet c) star

2. Natural disasters … cities and towns, they injure and kill people and animals.

a) break b) damage c) destroy

3. But people hope they will travel through … in huge spaceships far from the Earth.

a) space b) galaxies c) satellites

4. Scientists can now predict most weather … and warn people of possible danger in advance.

a) problems b) damage c) disasters

5. … is a sudden shaking of the ground.

a) earthquake b) flood c) drought

6. There are about 1,000 … in our Galaxy.

a) satellites b) planets c) stars

7. Sometimes the British have weather from each … all in one day.

a) climate b) season c) place

8. We don't know when men began to dream … travelling in space.

a) of b) about c) from

9. Why are you shaking … laughter? - It's better to laugh than cry.

a) like b) with c) from

10. I haven't seen them … last Halloween.

a) since b) for

III. The word in capitals above each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill each blank in this way.

Example: DISASTER

More than 200 people were killed during the disastrous hurricane in 1992.

1. CHANGE

Thank goodness that our weather isn't so … .

2. SUN

When we got to Spain, it was very hot and … .

3. EXPLORE

Neil Armstrong was the first … on the Moon.

4. SCIENCE

We have already discussed the most important … problems on our planet.

5. TYPE

A very violent wind is … of a tornado.

IV. Choose the correct form of the verb.

1. I … him before we met at the concert.

a) didn't see b) wasn't seeing c) hadn't seen

2. When mother came home, the children … the soup.

a) ate b) were eating c) had eaten

3. The telegram … some minutes after he had left.

a) came b) was coming c) had come

4. While we … the road I saw Victor.

a) crossed b) were crossing c) had crossed

5. When … your sister … to London?

a) did … go b) was … going c) had gone

  • I
    1-b
    2-c
    3-c
    4-b
    5-a

    II
    1-c
    2-a
    3-c
    4-a
    5-b
    6-a
    7-a
    8-c
    9-a
    10-b

    III
    1-changing
    2-sunful
    3-explorator
    4-sciencing
    5-a type

    IV
    1-c
    2-c
    3-b
    4-a
    5-c


See also:
Английский язык
Похожие записи

Комментарии закрыты.