1. You … have been delighted when you won the competition. a can, b must, c may, d could.2. He … have lost his way. He knows the city well! a would, b m

1 Январь 0001 →

1. You … have been delighted when you won the competition.

a) can, b) must, c) may, d) could.

2. He … have lost his way. He knows the city well!

a) would, b) might, c) mustn’t, d) can’t.

3. ‘ … you ride a horse along a public footpath?’ ‘No, it’s forbidden.’

a) may, b) can, c) must, d) might.

4. Like any top sportsmen he … train very hard when he was fighting.

a) must, b) should, c) has to, d) had to.

5. You haven’t eaten for a whole day? You … be starving.

a) must, b) ought to, c) shouldn’t, d) have to. 

6. There was a woman with a big hat right in front of me. I … see a thing.

a) can’t, b) may not, c) need, d) couldn’t.

7. When you were ten, … you ride a bike?

a) might, b) could, c) had to, d) was able to,

8. I don't have enough money to take the bus, so I … walk home.

a) must, b) need, c) should, d) have to.

9. A good 1500-metre runner…run the race in four minutes.                                                                               a) can't, b) was able, c) can, d) should to.

10. For days the rescuers looked for the lost climbers in the snow. On the fourth day they…reach them without too much trouble.

a) can, b) could, c) must, d) were able to.

11. Our teacher says we…speak English fluently in a few months.

a) can, b) will able to, c) are able to, d) will be able to.

12.    I've been trying for hours, but still I…get through on the phone.

a) can, b) can't to, c) haven't been able to, d) haven't able to.

13. Shall I call the police? - ... .

a) Yes, you shall, b) Yes, you will, c) Do, please, d) No, you shan't.

14. Your handwriting …clear, or no one will be able to read it.

a) can't be, b) must, c) must be, d) mustn't be.

15. You…a nuisance when you're a guest in someone's house.
a) must, b) must be, c) mustn't be, d) can.

  • 1) b
    2) d
    3) a
    4) d
    5) a
    6) d
    7) b
    8) d
    9) c
    10) b
    11) d
    12) c
    13) d
    14) c
    15) c

See also:
Английский язык
Похожие записи

Комментарии закрыты.